/ Work / Streke Doos

Een concept met streke voor Streke Talent

Briefing

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen en werken fantastische streekproducenten en creatieve makers. Als stad willen we een unieke doos laten ontwerpen, met bijhorende campagne, om het hele jaar door deze unieke streekproducten te promoten.

Idee

Geef is een Streke Doos cadeau! Streken heeft in Herentals een dubbele betekenis. In het AN spreken we over verschillende locaties, maar in ons dialect gebruiken we ‘streke’ vaak als verwijzing naar iemand met te veel noten op zijn of haar zang. Deze dubbele betekenis is het uitgangspunt van de allereerste ‘Streke Doos’. Een doos die zichzelf de coolste doos ooit vindt omdat ze gevuld is met de beste streekproducten. Om de boodschap extra kracht bij te zetten, kiezen we voor een trendy kraftdoos met witte bedrukking. Een opvallende typografie speelt de hoofdrol. Illustraties van Klok Huis tonen 4 gekende monumenten uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Zij vormen de rode draad in alle communicatie.

Resultaat

We plaatsen het lokale Streke Talent op een voetstuk aan de hand van een Streke Doos, Streke Boekske en uitgebreide Streke Campagne in de stadskrant en op social media. De lancering van het concept kreeg de aandacht van de lokale pers. Samen met versmarkt Van Eccelpoel werd een unieke Streke Stand ontwikkeld die een centrale plaats kreeg in hun winkel. Ook de inkom werd speciaal voor de feestdagen door Carole Daems aangekleed in lijn met het concept. Zowel bedrijven als particulieren kunnen de Streke Doos bestellen via strekedoos.be.

Case quote afbeelding

Een geweldig initiatief van onze stad om aan mee te mogen werken.

Scroll to Top