/ Work / Samen Digidoen

Een campagne om alle inwoners van Neteland mee te nemen in de digitale samenleving

Briefing

Vandaag gaan we steeds meer digitaal, maar dit is niet altijd even voor de hand liggend als wordt verwacht. Niet iedereen is mee met deze razendsnelle digitalisering en daarom lanceerde Vlaanderen een aantal jaren geleden de Digibanken. Ook in de Regio Netland ontstonden er verschillende initiatieven om de inwoners digitaal op weg te helpen, alleen ontbrak het vaak aan een overkoepelende organisatie. Regio Neteland kwam daarom naar ons toe met de vraag om een algemene koepel te bedenken om in eerste instantie meer samenhang tussen de digitale initiatieven te creëren. Vervolgens vroegen ze ons om een concept te ontwikkelen waarmee we deze koepel konden bekendmaken om zo in eerste instantie de 10 digipunten in de regio te promoten.

Idee

In samenspraak met Regio Neteland ontwikkelden we de koepel Samen Digidoen, een inclusieve en activerende community waarbij iedereen terecht kan en zich inzet tegen digitale uitsluiting. Met het concept “Digivraag? Digipunt.” wordt rechtstreeks de brug gemaakt tussen digitale moeilijkheden en de gratis hulp bij de Digipunten. Dit werd verder vormgegeven door te werken met herkenbare vragen en beelden op maat van de doelgroep. Zo omvat de koepel de diversiteit aan digitale uitdagingen en toont het dat ze elke digitale vraag wil beantwoorden.

Resultaat

Het concept werd vertaald naar een online en offline campagne die verspreid wordt doorheen de hele regio. De affiches en flyers op locatie spelen in op zeer concrete en herkenbare uitdagingen. Zo zullen bijvoorbeeld affiches over de Pro Soccer app worden verdeeld bij de lokale voetbalploegen in Neteland. Ook zorgden we dat Samen Digidoen online te vinden is via een gebruiksvriendelijke landingspagina en campagnes via sociale media.

Case quote afbeelding

Van een complexe uitdaging naar een heldere slogan die hopelijk een eigen leven gaat leiden in Neteland

Scroll to Top