/ Work / Feest Goe

Een campagne voor en door de jeugd in Regio Neteland

Briefing

Sinds begin 2022 kregen gemeentes en organisatoren in de regio te maken met een duidelijke toename van het aantal incidenten op fuiven. Zij waren dan ook vragende partij voor meer samenwerking en ondersteuning. Als antwoord hierop stelde Regio Neteland voor om samen met verenigingen een charter uit te werken. Een charter dat in de toekomst kan dienen als helder draaiboek voor veiliger fuiven. De eerste stap als creatief bureau bestond erin om samen met de jeugd tot een helder campagneconcept te komen tijdens een gemeenschappelijke brainstorm. De briefing bestond er vervolgens in om dit concept zo bekend mogelijk te maken bij de jeugd, ouders van uitgaande jongeren en lokale organisatoren en verenigingen.

Idee

Tijdens de brainstorm op 17 oktober 2022 werd door één van de aanwezige jongeren de slogan ‘Geen Gedoe, Feest Goe’ voorgesteld. Daarnaast kwam het idee naar boven om met emoji’s, felle kleuren en eventueel een wedstrijd te werken. Bij Bruiz gingen we met deze input aan de slag. Dit zorgde voor een op maat gemaakt logo (verkrijgbaar in diverse uitingen naargelang de wens van de verenigingen), een actiesite, een kleurrijk charter, een campagnebeeld en doordachte social media campagne. Dit alles in een instant herkenbaar grafisme dat een mooi antwoord is op de wensen van de jeugd. Om het concept zo bekend mogelijk te maken, zorgden we dat 25 jongeren ‘1 jaar gratis fuiven kunnen winnen’. Dit door zich simpelweg online mee achter het initiatief te zetten. Het concept werd extra in de verf gezet door gadgets en POS-materiaal.

Resultaat

Met op nog geen twee weken tijd meer dan 100 deelnemers aan de wedstrijd, de nodige persaandacht en tientallen geïnteresseerde verenigingen, spreken we van een geslaagde campagne. Het initiatief ‘Geen Gedoe, Feest Goe’ blijft groeien. Meer en meer verenigingen ondertekenen het charter en zo wordt sinds 2023 op verschillende fuiven het belang van ‘Veilig Fuiven’ (h)erkend.

Case quote afbeelding

Een geslaagd initiatief dat ouderen, jongeren en lokale instanties samenbrengt rond een gemeenschappelijk doel.

Scroll to Top